News

Amsterdam, October 2019: Arkitech and ABB Marine & Ports signed a Marcom agreement. The purpose of this agreement is that ABB and Arkitech supplies Chiller Optimization solutions in collaboration towards the Marine Market. “This collaboration will strengthen Arkitech position towards the market” says Bart Cunnen. “for ABB the Arkitech product fit into the product portfolio regarding HVAC retrofit solutions”.

Image

Amsterdam, 8 April 2019: Het Arkitech team groeit. Wij zijn op zoek naar een (full-time/parttime) Software Developer.
De grootste cruiseschepen ter wereld duurzamer maken? Dat is wat Arkitech doet! Door middel van Big Data en IOT maken we de cruise schepen slimmer!. We ontwikkelen innovatieve oplossingen waardoor we aanzienlijke energiereducties realiseren. Met als resultaat minder brandstof verbruik en lagere uitstoot van schadelijke stoffen.
Wil jij deel uitmaken van ons jong, dynamisch team? Werken met de nieuwste technieken? Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van baanbrekende technologie? En een bijdrage leveren aan het milieu? Wij zijn op zoek naar een (full-time/parttime) Software Developer.

Vacature Software Developer

Amsterdam, 5 April 2019: Arkitech is aangesloten bij Netherlands Maritime Technology (NMT).

Arkitech is aangesloten bij NMT

Amsterdam, 4 Maart 2019: Arkitech helpt ferries en cruiseschepen te verduurzamen. De koeling (airconditioning) van deze schepen wordt veel efficiënter door optimaal gebruik te maken van IoT en Big Data.

Het Arkitech chiller optimalisatie systeem (ARK M10 en M20) voor passagiersschepen bereikt meer dan 18% energiebesparing aan boord van twee van de grootste cruiseferries in de wereld. Het systeem zorgt voor een grote kostenbesparing voor de klant, die de investering in 6-9 maanden terugverdiend. Daarnaast neemt de uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2, NOX en fijnstof aanzienlijk af, wat met name relevant is in de buurt van havens.

Arkitech heeft recent de eerste twee systemen geïnstalleerd op de grootste cruiseferries die varen op de Middelandse Zee. Het betreft een software upgrade van het HVAC-systeem (Heating, Ventilation, Air-Conditioning). De resultaten hebben de verwachtingen van de scheepseigenaar overtroffen: het energieverbruik is direct met 18% gereduceerd. Dit resulteert in een maandelijkse besparing van ca. 70MWh, exclusief indirecte besparingen. De resultaten uit de pilot zijn onafhankelijk geverifieerd.

Geavanceerde algoritmen en realtime data

De Arkitech oplossing richt zich op het HVAC hotel systeem van cruise en ferry schepen, dat 20-30% van het totale energieverbuik van deze schepen voor zijn rekening neemt. Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen, realtime data en AI kan het energieverbruik aanzienlijk worden gereduceerd zonder afbreuk te doen aan het binnenklimaat.

Tevreden over de eerste resultaten

Bart Cunnen en Patrick America, beiden directeur van Arkitech, zijn zeer tevreden met de eerste product leveringen. Ook Chris Sonnenberg, partner bij Innovation Industries dat sinds 2018 aandeelhouder is van Arkitech, is positief over de eerste resultaten: “Het is een mooie innovatie met een korte terugverdientijd voor de klant, welke tevens een goede bijdrage levert aan het verduurzamen van de maritieme-industrie”.